maart 04, 2009

onafhankelijkheidsdag


Hallo alle vrienden en vriendinnen van de NOTENKAKER.
Ik ben Shontelle.

Zoals jullie weten hebben alle landen nationale feestdagen. Ik zal het over een speciale feestdag in Suriname hebben. Dat is 25 november. Dat is de dag dat wij herdenken hoe lang wij onafhankelijk zijn.
Op die dag zie je zoveel mensen al heel vroeg op straat. Ze gaan naar het onafhankelijkheidsplein. Daar wordt er in de morgen een parade gehouden. Dat is wanneer de militairen en de politie de vlag gaan hijsen. Dan zingt een ieder het volkslied van Suriname.
Daaarna gaat men ook naar de Palmentuin waar er mensen zijn in verschillende klederdrachten. Dat komt door de verschillende bevolkinsgroepen; zoals de Negers, Javanen, Chinezen, Hindostanen, Marrons en de Indianen. En die bevolkingsgroepen plaatsen hun stands in de Palmentuin. Daar kan je heel veel spullen kopen. Maar ze maken ook gerechten en koeksoorten. Koeksoorten als: viadoe, bojo en cakes. De gerechten zijn moksi alesie, nasie, bamie, pindasoep en nog veel meer.
Niet alleen ouderen, maar ook jongeren gaan naar de waterkant. Ze gaan vaak naar een bekende stand van Uncle RĂ©, maar ook op andere plaatsen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten